Vés al contingut

L'holocaust “jueu és un mite”, insisteix el president de l'Iran

De Viquinotícies

14 de desembre del 2005

El president iranià Mahmud Ahmadineyad va dir aquest dimecres (14) que l'holocaust jueu era un mite, reafirmant la declaració que va causar la condemna del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

Davant d'una multitud de persones reunida a la ciutat de Zahedan, Ahmadineyad va dir que "ells [els jueus] han fabricat una llegenda segons la qual la massacre ‘dels jueus’ es té com una mica més gran que el mateix Déu, que la religió i que els profetes"

Ahmadineyad també va acusar als aliats d'Israel d'hipocresia i va repetir el seu suggeriment que Israel sigui tret de Palestina i traslladat a Europa, Estats Units o Canadà.

A més, en to desafiador va afegir "que si la seva civilització consisteix en actes d'injustícia, opressió i misèria perquè la majoria de la gent del globus els proporcionin benestar a vostès, llavors nosaltres cridem amb totes les nostres forces que odiem la seva civilització".

El president iranià no cedeix ni en el calibre ni en la lògica intrínseca dels seus atacs a Israel. Una setmana abans havia qüestionat l'existència històrica de l'holocaust quan es va dirigir als europeus insinuant que si ells de debò creien haver comès una massacre llavors ells havien de compensar als jueus amb la terra europea i no amb el territori palestí.

Articles relacionats

[modifica]

Fonts

[modifica]