L'euro marca un nou rècord al arribar als 1,44 dòlars

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

26 d'octubre del 2007

L'euro va batre novament un rècord després que el dòlar caigués després de l'especulació d'una retallada de les taxes d'interès nord-americanes la setmana pròxima, acompanyat de males notícies per a l'economia dels Estats Units.

L'euro va pujar fins als $1.4394 a la tarda en Wall Street, trencant el rècord imposat dilluns passat quan la divisa havia arribat als $1,4347. Per la seva banda, la lliura esterlina també va pujar pel que fa al dòlar a $2.0574; el que és el seu major creixement des de fa 3 mesos.

Des de l'últim rècord el dilluns, la moneda americana s'havia recuperat escassament, però les noves males notícies de l'economia nord-americana van acabar amb l'optimisme i la divisa va caure altre cop.

Per la seva banda, la Reserva Federal nord-americana es reunirà la pròxima setmana; la seva última reunió va transcórrer al setembre, quan es va retallar la seva tassa directriu des de 5,25% a 4,75% per a rejovenir l'economia.

No obstant això, tot i ajudar a l'economia domèstica, aquesta acció podria causar més devaluació del dòlar pel que fa a l'euro ja que encoratgen als inversors a transferir fons on puguin tenir majors beneficis. Això podria ocasionar una severa inflació, reporten analistes.

Fonts[modifica]