Vés al contingut

L'euro marca un nou rècord al arribar als 1,44 dòlars

De Viquinotícies

26 d'octubre del 2007

L'euro va batre novament un rècord després que el dòlar caigués després de l'especulació d'una retallada de les taxes d'interès nord-americanes la setmana pròxima, acompanyat de males notícies per a l'economia dels Estats Units.

L'euro va pujar fins als $1.4394 a la tarda en Wall Street, trencant el rècord imposat dilluns passat quan la divisa havia arribat als $1,4347. Per la seva banda, la lliura esterlina també va pujar pel que fa al dòlar a $2.0574; el que és el seu major creixement des de fa 3 mesos.

Des de l'últim rècord el dilluns, la moneda americana s'havia recuperat escassament, però les noves males notícies de l'economia nord-americana van acabar amb l'optimisme i la divisa va caure altre cop.

Per la seva banda, la Reserva Federal nord-americana es reunirà la pròxima setmana; la seva última reunió va transcórrer al setembre, quan es va retallar la seva tassa directriu des de 5,25% a 4,75% per a rejovenir l'economia.

No obstant això, tot i ajudar a l'economia domèstica, aquesta acció podria causar més devaluació del dòlar pel que fa a l'euro ja que encoratgen als inversors a transferir fons on puguin tenir majors beneficis. Això podria ocasionar una severa inflació, reporten analistes.

Fonts

[modifica]