L'estat d'emergència declarat a Baltimore després de violents disturbis

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca
Bandera dels Estats Units
Bandera dels Estats Units
Altres històries sobre els Estats Units


Localització dels Estats Units

Un mapa mostrant la localització dels Estats Units


Per escriure, editar, començar o visualitzar altres articles sobre els Estats Units, vegeu el portal dels Estats Units
[[{{{enllaç}}}|...]]
[[Image:{{{imatge}}}|{{{amplària}}}|{{{enllaç}}}]]
Ajuntament de Baltimore.

28 d'abril del 2015, Baltimore
La ciutat de Baltimore, Maryland, és l'escenari de violència i saquejos que va esclatar poc després del funeral de Freddy Gray, un jove negre de 25 anys que va morir a conseqüència d'una fractura de les vèrtebres cervicals després de ser arrestat per la policia dels Estats Units. El governador de l'estat de Maryland, Larry Hogan, va decidir declarar l'estat d'emergència, i la Guàrdia Nacional van fer un desplegament massiu a la ciutat, on els disturbis i diversos incendis han provocat fins al moment 15 ferits entre els policies, d'acord amb una avaluació inicial. Un toc de queda nocturn es va imposar per restaurar la calma a Baltimore. Milers de policies es van mobilitzar.

Aquests disturbis s'enquadren dins d'un clima de tensió racial als EUA: pocs mesos després del cas Michael Brown el passat estiu. Els manifestants “es neguen a seguir les nostres ordres de dispersió”, va dir la policia al seu compte de Twitter, referint individus “molt agressius i violents”, equipats amb “pals, maons i altres armes”. La policia ha utilitzat gas lacrimogen i irritant per dispersar els esvalotadors.

Detingut el 12 d'abril, Freddy Gray va patir una fractura de les vèrtebres cervicals durant la seva detenció en una comissaria de policia. Aquesta fractura va causar la seva mort una setmana després. La policia va obrir una investigació. Sis policies van ser suspesos a l'espera dels resultats de l'investigació.

Fonts[modifica]


avant Notícies d'ahir Notícies de març Escriviu un article