Vés al contingut

L'alcaldessa de Cunit proposa que es demanin informes a reconeguts juristes

De Viquinotícies

24 d'agost de 2008

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail


La petició dels tres grups de l’oposició de que sigui el mateix govern qui traslladi el tema a Fiscalia i que dimiteixin tant els regidors José Habas, José Barquier i la mateixa alcaldessa Judith Alberich, va ser rebutjada amb els nou vots dels membres del govern en una sessió de ple extraordinaria, sol·licitada pels tres grups de l’oposició. Després de la votació i en un discurs dur, l’alcaldessa va proposar a l’oposició que en lloc d’anar a la Fiscalia, l’Ajuntament costegi uns informes de reconeguts juristes i magistrats.

La sessió de ple, que sorprenentment no va ser convocada als mitjans de comunicació, va començar amb total puntualitat a les 9 del matí i amb la sala de plens plena de gom a gom, amb gran presència de seguidors del Partit dels Socialistes (PSC). Un bon grup de veïns va haver de seguir la sessió fora la plaça de l’Ajuntament a través d’un sistema de megafonia o, a través de l’emissora municipal i alguns periodistes, com els de l’ESPÍGOL, van haver de treballar drets. Per començar, tant Montserrat Carreras (CiU) com Antoni Martínez (ICV) i Iván Faccia ERC), van explicar els motius pels quals havien sol·licitat el ple extraordinari. El més ferm, com destacava el republicà Faccia, “és que al pressupost de l’exercici del 2007 aquest pagament de prop d’un milió d’euros, -el 5% del pressupost global-, no estava contemplat”. Toni Martínez (ICV) va recordar al plenari dirigint-se als socialistes que “vostès aprofitant-se d’un engany, no dient que es volia fer la revisió cadastral, van poder guanyar les eleccions” i va recordar “unes desafortunades paraules de l’alcaldessa en que ens animava anar al tribunals, per guanyar el que no havíem guanyat a les urnes; anirem a Fiscalia i si el fiscal arxiva el tema, jo els puc assegurar que estaré molt content, però volem estar tranquils i per això els demanem que sigui l’equip de govern qui porti el tema a la Fiscalia i sigui el fiscal qui ens digui si ens hem equivocat, i si és així, ho haurem d’assumir”. Finalment, la cap de l’oposició, Montserrat Carreras, va recordar que “ja fa cinc anys que estem fiscalitzant el govern municipal, és la nostra obligació i ara com que entenem que en tot això hi ha hagut un procés irregular i il·legal, creiem que per tal que es respecti la llei, cal que sigui la institució qui porti el tema a Fiscalia perquè hi ha l’obligació de depurar responsabilitats polítiques i alhora que l’Ajuntament recuperi tota la seva credibilitat”. Per això va reclamar de nou, “responsabilitats, és a dir, dimissions i que el PSC i el PP que siguin responsables i que facin el que la gent està demanant”.

Teatre polític Per sorpresa i abans que cap membre del govern digués res, l`alcaldessa va posar el punt a votació i els nou membres del govern van rebutjar la proposta dels membres de l’oposició. Després l’alcaldessa, en to prou dur, va recordar que per portar el tema a la Fiscalia, “no calia fer avui aquest ple, avui heu vingut aquí a fer teatre polític”. Judith Alberich, va recordar a l’oposició que “a instàncies d’un veí i, amb el suport vostre, el tema ja està al Jutjat del Contenciós-Administratiu i al ple del passat 29 de maig ja varem admetre el nostre error”. Alberich que va titllar els membres de l’oposició de “judicialitzar la vida política”, va lamentar que l’oposició “jugui amb l’honor de les persones com si els membres del govern haguem fet malversació de cabals públics”. Alberich, dolguda, va retreure l’actitud de l’oposició, -”està mentint”, -aclarint que “tant aquest govern com els anteriors, han treballat per fer créixer Cunit, no com altres governs que van estar vint anys frenant el creixement”.Finalment va dir que abans d’anar a Fiscalia, “és millor demanar a juristes acreditats que ens facin informes de si s’ha comès alguna il·legalitat”. Per això, l’equip de govern demanarà aquests treballs als lletrats Ramon Garcia Albero, catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Lleida i exmagistrat de l’Audiència de Lleida, i Cristóbal Martell Pérez-Alcalde, advocat penalista de reconeguda experiència. Es dóna la circumstància que el lletrat Martell, ja va defensar l’actual president de la Generalitat, José Montilla, quan era alcalde de Cornellà, en un cas d’urbanisme. L’alcaldessa va dir que també acceptarà altres propostes de juristes per part dels grups de l’oposició que també podran demanar informes. Un cop acabat el ple, els tres representants dels grups de l’oposició van coincidir en dir que no entrarien al joc polític de l’alcaldessa, “perquè aquests informes es pagarien amb diners dels veïns, i qui ha de valorar si hi ha responsabilitats és el fiscal, que per cert, surt de franc”, ha dit el portaveu d’ICV, Toni Martínez.

  • (català)
Aquest usuari duu a les Viquinotícies 17 anys, 6 mesos i 29 dies

L'alcaldessa proposa que es demanin informes a reconeguts juristes — [[w:|]]. 24 d'agost de 2008.