John Edwards llença la tovallola de la cursa per la Casa Blanca

De Viquinotícies
John Edwards a Des Moines (Iowa) l'1 de gener.

30 de gener del 2008, Nova Orleans, Estats Units

John Edwards ha dit que deixa la cursa per la Casa Blanca perquè no ha guanyat cap de les quatre primàries demòcrates fetes fins ara.

Així la campanya electoral demòcrata queda en un cos a cos entre Barack Obama i Hillary Clinton. Edwards de moment no es decantarà per cap dels dos candidats però potser ho farà en un futur pròxim.

Edwards va ser el primer candidat a demanar al Congrés que retirés el suport econòmic a la Guerra d'Iraq i de proposar un pla universal de seguretat social. Edwards ja va intentar ocupar la Casa Blanca el 2004, també sense èxit. El 2007 va saber que el càncer de la seva dona havia empitjorat, però tot i els moments durs es va presentar. La voluntat d'Edwards era acabar amb la desigualtat als Estats Units i assolir l'anomenat somni americà, ha dit que a parlat amb Obama i Clinton perquè incloguin la pobresa en temes centrals de la campanya.

L'anunci s'ha fet a Nova Orleans per escenificar l'abandonament que Washington exerceix sobre els països més pobres, Edwards es trobava amb la seva família.

Enllaços externs[modifica]

Fonts[modifica]