Japó s'enfronta a "la crisi més greu des de la Segona Guerra Mundial", segons el primer ministre

De Viquinotícies
Mapa topogràfica del Japó

14 de març del 2011, Japó
Davant les conseqüències d'un terratrèmol de magnitud 8.9 que va succeir el divendres, i el qual va ocasionar un posterior tsunami, Naoto Kan, l'actual primer ministre del Japó, ha afirmat que el país està experimentant el seu major entrebanc des del final de Segona Guerra Mundial del 1945.

[[{{{enllaç}}}|...]]
[[Image:{{{imatge}}}|{{{amplària}}}|{{{enllaç}}}]]
| La situació actual del terratrèmol, tsunami i les plantes nuclears és en certa manera la crisi més greu en els últims 65 anys des de la Segona Guerra Mundial
[[{{{enllaç}}}|...]]
[[Image:{{{imatge}}}|{{{amplària}}}|{{{enllaç}}}]]

Naoto Kan, primer ministre japonès

“La situació actual del terratrèmol, tsunami i les plantes nuclears és en certa manera la crisi més greu en els últims 65 anys des de la Segona Guerra Mundial”, va afirmar Kan. Parlant per a televisió, ell va afirmar que “Si els japonesos podem superar aquesta crisi depèn de cada un de nosaltres. Crec fermament que podem superar aquest gran terratrèmol i tsunami, unint forces.” Kan va informar que havia subministraments limitats d'energia elèctrica a causa del tancament de nombroses plantes nuclears, incloent una planta nuclear situada en la Prefectura de Fukushima. Segons la NHK, a un organisme de radiodifusió del Japó, i que aproximadament 310.000 persones han estat traslladades per estar segures en els refugis que, en diversos casos, no contenen l'electricitat.

El Govern del Japó ha informat de la mort de mil persones, encara que moltes altres no s'han pogut comptabilitzar. La policia afirma que el nombre de morts en la Prefectura de Miyagi com a resultat d'un terratrèmol i un tsunami podria ser en excés de deu mil. 100.000 tropes - el que equival a aproximadament el 40% de les forces armades del país - es diu que s'han compromès per ajudar-hi als supervivents dels desastres.

L'agència nuclear del Japó considera les circumstàncies a la Planta Nuclear de Fukushima com d'un Nivell 4 en l'escala internacional d'accidents nuclears, el qual és un accident amb conseqüències locals i sense risc fora de l'emplaçament. Segons el BBC News Online, incidents com aquest li solen causar una persona la mort per causes relacionades amb la radiació. No s'ha informat de cap mort de les persones que hi eren treballant a la planta d'energia.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail