Vés al contingut

Jacques Chirac no es tornarà a presentar a la presidència francesa

De Viquinotícies

11 de març del 2007, França

Jacques Chirac

Jacques Chirac ha anunciat avui al vespre en una intervenció televisiva que no es tornarà a presentar a un tercer mandat. El president de la república francesa, que té setanta-quatre anys i que en fa dotze que ocupa el càrrec, ha fet una intervenció a la televisió i a la ràdio, durant la qual ha avançat el seu futur polític. Tot amb tot, Chirac ha dit que continuarà treballant per la justícia, el progrés i la pau, però no ha volgut entrar en debats partidistes davant la cursa electoral.

Dels seus dotze anys al capdavant de la presidència, Chirac ha destacat la seva lluita contra l'atur i l'exclusió social, i ha fet una crida a lluitar contra els extremismes. Entre les seves decepcions ha destacat, per sobre de tot, el no francès a la constitució europea. Una de les incògnites de la intervenció de Chirac era precisament si donaria suport o no al candidat conservador als comicis, Nicolas Sarkozy. I, tal i com avançaven alguns mitjans, l'actual president no en va demanar el vot.

La data triada per fer aquesta intervenció no és aleatòria, car coincideix amb el quarantè aniversari de la seva primera victòria electoral, el 12 de març de 1967. Llavors va ser elegit diputat per la circumscripció de Corrèze. Després d'aquests anys al capdavant de la presidència del país, la possible retirada de Chirac s'esdevé en un moment en què les enquestes no li són gens favorables. Així, aproximadament el 80% dels francesos no voldria que es tornés a presentar.

Fonts[modifica]