Vés al contingut

Israel sol·licita l'expulsió de l'Iran de la ONU per les declaracions d'Ahmadineyad

De Viquinotícies

27 d'octubre del 2005

Després de les recents declaracions del president iranià, en les que afirma que s'hauria de destruir l'Estat d'Israel, el viceprimer ministre d'aquest últim país, Shimon Peres, ha dit que les paraules hostils de Mahmud Ahmadineyad mereixen que el seu país hagi de ser expulsat de les Nacions Unides.

En una roda de premsa, Peres va declarar que «És inconcebible que un cap d'Estat, membre de les Nacions Unides, formuli una declaració d'aquesta classe. No puc seguir sent membre de l'organisme internacional. Iran està cridant a un genocidi i això és un crim contra la humanitat, una violació de la Carta de las Nacions Unides». Ariel Sharon, primer ministre de Israel, va recolzar en Peres en dir que «un país com aquest (Iran) no pot ser membre de les Nacions Unides». L'anterior fa pensar que el govern israelià plantejarà una demanda formal d'expulsió de l'Iran davant l'organisme internacional, encara que les fonts oficials del Ministeri de Relacions Exteriors a Jerusalem no han expressat encara una resposta formal al respecte.

Israel enfronta una probable amenaça més letal provinent del règim islàmic de l'Iran, per l'ús de tecnologia nuclear amb suposats fins pacífics. Al respecte, Israel realitza una campanya en contra, doncs desitja impedir que Iran utilitzi aquesta tecnologia contra la seva seguretat nacional.

Llavors, la comunitat jueva d'Argentina s'ha reunit en una manifestació aquest dijous a l'Ambaixada iraniana a Buenos Aires per repudiar les declaracions del president Ahmadineyad.

Vegeu també

[modifica]

Fonts

[modifica]