Vés al contingut

Israel construirà nous assentaments a Cisjordània

De Viquinotícies
Mapa de Cisjordània

16 de març del 2011
Israel va anunciar el diumenge que planeja construir diversos centenars d'habitatges nous en els territoris ocupats de Cisjordània, dies després que diversos israelians foren morts en un atac durant el divendres passat.

Segons els informes oficials, una reunió del dissabte d'un comitè governamental va resultar en la decisió de construir fins a 500 noves unitats d'habitatge, totes dins dels assentaments existents. Els nous edificis es construiran en les zones sobre les que Israel espera mantenir el control en cas que hi haja qualsevol acord potencial de pau amb Palestina.

Un portaveu palestí va dir que la decisió d'Israel ha estat “equivocada i inacceptable i que només crearà problemes”. La construcció d'assentaments per part d'Israel és àmpliament criticada; en el febrer catorze dels quinze membres del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, amb l'única excepció dels EUA, van donar suport a una resolució que demana a Israel d'aturar la construcció addicional.

L'anunci dels nous edificis es va produir dies després que cinc israelians van ser apunyalats fins a la mort en la nit del divendres, en un atac presumptament d'origen palestí. En resposta a l'atac, els residents de la zona havien demanat al govern israelià de construir noves instal·lacions d'habitatge.

Els atacs van ser esmentats pel primer ministre Benjamin Netanyahu, que va dir en un comunicat que s'havia “adonat que diversos països que sempre s'afanyaven en anar al Consell Seguretat de l'ONU per tal de condemnar a Israel, l'estat dels Jueus, per la planificació d'una casa en alguna localitat, o per la col·locació d'unes rajoles en algun lloc, han estat dilatoris de forma pronunciada en condemnar l'assassinat de nens jueus.”

Fonts[modifica]


Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail