Vés al contingut

Iran acusa els Estats Units i el Regne Unit de subministrar explosius per a atac terrorista

De Viquinotícies

20 de febrer del 2007
Iran va acusar els Estats Units i la Gran Bretanya de donar suport l'atac terrorista portat a terme a la ciutat fronterera de Zahedan la setmana passada. Els terroristes van usar Pakistan com a base per a planejar els atacs. Segons les agències de notícies d'Iran, els explosius utilitzats en els atacs van ser produïts als Estats Units.

Iran també ha acusat els Estats Units i la Gran Bretanya de fomentar la rivalitat i la discòrdia entre els sunnites i els xiítes del país, aquests últims en el poder. Segons el General Mohammad Ghaffari, comandant de les forces de seguretat en la província, una pel·lícula confiscada als sospitosos prova que el grup estava afiliat a les agències d'intel·ligència d'Estats Units i Gran Bretanya. Iran anteriorment havia acusat els Estats Units i la Gran Bretanya d'una sèrie d'explosions de bombes a la ciutat de Ahwaz a la província de Khuzestan el 2006. Aquests atacs també van ser portats a terme per sunites iranians.

Les denúncies succeeixen en un moment en el qual els Estats Units acusa a Iran d'intervenir a l'Iraq en suport a les operacions contra les tropes dels Estats Units i a més acusa al govern persa d'intentar en secret desenvolupar una bomba nuclear.

El govern iranià va dir a l'ambaixador pakistanès perquè expliqués com es va permetre als insurgents operar des d'aquest país i va afirmar que desitja treballar amb Pakistan per a assegurar aquesta frontera, ja que la inseguretat reinant afecta a ambdós països.

Fonts[modifica]