Vés al contingut

Intel·ligència alemanya apunta forces prorusses com a culpables de l'enderroc del vol MH17

De Viquinotícies20 d'octubre del 2014, Ucraïna
L'agència d'intel·ligència exterior d'Alemanya (BND en alemany) va apuntar a un grup prorús organitzat com el culpable que el vol 17 de Malaysia Airlines fora derrocat en ple vol.

Segons l'informat pel diari alemany Der Spiegel, un grup a favor de l'annexió d'Ucraïna a Rússia seria el culpable d'enderrocar l'avió de passatgers de Malaysia Airlines, esdeveniment que va costar la vida dels seus 298 ocupants al juliol d'aquest any. El setmanari, en un extens reportatge al cap del BND, va obtenir diverses evidències de satèl·lit i fotografies que donen suport a la teoria de la intel·ligència local.

Segons el setmanari, i malgrat que els anàlisis de les caixes negres no van mostrar resultats positius, els separatistes prorrussos de la zona podrien haver derrocat l'avió després de l'ús d'una bateria antiaèria Buk.

Després de la divulgació de la recerca de Der Spiegel, grups prorussos van indicar que ells no van participar en la destrucció de l'avió malai, ja que no posseeixen ni la tecnologia ni l'armament per aconseguir derrocar un avió a aquesta alçada.

Notícies relacionades

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail