Vés al contingut

Inicien el procés judicial per a tancar les emissions de TV3 al País Valencià

De Viquinotícies

21 de març del 2007
Segons que ha pogut saber VilaWeb, Acció Cultural del País Valencià va rebre ahir notificació d'una resolució interlocutòria del jutjat del Contenciós Administratiu d'Alacant, per la qual negaven a la Generalitat Valenciana l'accés al repetidor de la Carrasqueta. Aquesta negativa, però, és per un defecte de forma, ja que la llei obliga la Generalitat Valenciana, només com a requisit previ, a demanar permís primer a Acció Cultural, cosa que la Generalitat Valenciana no ha fet.

Un cop ACPV denegui aquest permís, el jutjat podrà ordenar l'entrada de la Generalitat Valenciana als terrenys on hi ha els repetidors. Aquesta notificació judicial, tanmateix, confirma documentalment que la Generalitat Valenciana ja ha iniciat el procés de tancament dels repetidors de TV3 i els altres canals de la Corporació i que, per tant, salvats els defectes de forma, la fi de les emissions de la televisió catalana al País Valencià pot ser imminent. ACPV continua esperant que el ministre Clos impedeixi el tancament, ja que les freqüències afectades no depenen de la Generalitat Valenciana, sinó del seu ministeri.

El GPRB reclama una solució[modifica]

El Grup de Periodistes Ramon Barnils fa costat a la Federació Llull i denuncia el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. El Grup exigeix al ministeri d'Indústria espanyol que compleixi els acords verbals fets amb Acció Cultural; demana a les institucions catalanes que defensin la cultura i la llengua del país i emplaça el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Unió de Periodistes Valencians a prendre posició.

Pel Grup Barnils, la decisió del govern valencià de tancar les emissions de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) no sols és anticatalana, sinó també contrària a la cultura i a la llibertat de comunicació.

Per la seva banda, el portaveu de CiU al Parlament, Felip Puig, va lamentar ahir que es perdin les emissions de TV3 al País Valencià, ja que això suposa 'afeblir el nostre sistema comunicatiu, per part del PSC i amb el suport d'ERC'. Puig va atribuir la responsabilitat a l'actual president de la Generalitat, José Montilla, que era ministre espanyol d'Indústria quan es van atorgar les freqüències. Puig va concloure que 'Maragall es va carregar TV3 a Mallorca i Montilla ho farà al País Valencià'.

Antecedents[modifica]

Fa uns quants mesos TV3 va deixar d'emetre en analògic al País Valencià perquè el govern espanyol (per boca de l'aleshores ministre Montilla) va demanar per a la Sexta la freqüència que TV3 ocupava des de feia disset anys. La contrapartida d'aquest canvi de freqüència, que Acció Cultural del País Valencià havia d'acceptar, era de poder veure els quatre canals de TDT de la Corporació Catalana. Acció Cultural va avenir-se a cedir a la Sexta el seu canal i milers de valencians es van comprar els aparells de la TDT per poder continuar veient TV3.

Però ara el govern de Francesc Camps exigeix judicialment la clausura de les emissions en digital, que es pot fer efectiva en qualsevol moment i el govern espanyol sembla que no reconeix l'acord a què va arribar quan José Montilla era ministre d'Indústria.

Font[modifica]

(català) Redacció de VilaWeb El govern valencià inicia el procés judicial per a tancar les emissions de TV3VilaWeb. 21 de març del 2007.