Iniciada la cimera dels G-8 amb desacords

De Viquinotícies

6 de juny del 2007

Avui, dimecres 6 de juny, va començar la cimera del G-8 amb desacords de com encarar la situació ecològica actual i amb relacions entre Rússia i l'occident cada vegada pitjors. Rússia va amenaçar amb dirigir míssils cap a Europa si el pla dels Estats Units sobre una defensa amb míssils a la República Txeca i Polònia continua.

L'amfitriona de la trobada, la Cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, decidirà quant poden continuar els problemes actuals entre les relacions antagonistes dels membres del G-8 i va exposar la seva postura sobre retallar fins a un 50% les emissions per al 2050. Va proposar un objectiu denominat "dos graus", en el qual pretén que la temperatura global no ascendeixi més de 2ºC.

"Crec que darrere de les escenes en el G-8, hi haurà una oportunitat per a les persones de parlar francament sobre Rússia, amb Rússia," va dir el Primer Ministre del Regne Unit, Tony Blair. El Primer Ministre, qui tindrà el seu últim cim en el G-8 ja que el seu mandat acabarà per a la fi del mes, va expressar que una relació sustentable entre Europa i Rússia hauria d'estar basada en valors compartits i va prometre tenir converses franques amb Putin

El President dels Estats Units d'Amèrica, George W. Bush, va comentar que "Rússia no és l'enemic. No és necessària una resposta militar perquè no estem en guerra amb Rússia." El president també li va expressar a Merkel el seu desig per a cooperar en un nou pla per al clima global.

Encara que l'escut antimíssils que EUA planeja instal·lar a la República Txeca i Polònia no era un tema previst per a discutir a la cimera, és possible que els membres discuteixin més a fons sobre aquesta qüestió.

Fonts[modifica]