Imputen manifestants per portar fotografies de presos polítics

De Viquinotícies


24 d'agost del 2013, Espanya

El tribunal especial de Madrid acusa d'"enaltiment del terrorisme" els independentistes que portaven fotografies del presos acusats de formar part de Resistencia Galega

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola Eloy Velasco ha imputat per un suposat delicte d'enaltiment del terrorisme quatre manifestants independentistes gallecs que van participar el passat 2 de juliol a Santiago de Compostel·la en una concentració de suport a independentistes empresonats que estaven sent jutjats en aquest tribunal especial de Madrid.

L'instructor del tribunal especial ha adoptat aquesta decisió després que la Fiscalia presentés una querella contra els manifestants gallecs, els independentistes Borja Mejuto Rei, Rubén Melide Romay, José Luis Losada i Xoan Rodríguez Sampedro, que han set citats per al pròxim 4 de setembre a declarar davant del jutge. La imputació dels manifestants es va produir després que fossin identificats en un atestat policial.

Durant l'acte reivindicatiu del passat 2 de juliol a Santiago es portaven fotografies d'independentistes empresonats i acusats de formar part de Resistencia Galega que van ser jutjats a l'Audiència Nacional el passat 27 de juny per delictes de "terrorisme."

Judici contra Resistencia Galega[modifica]

En el judici contra els independentistes gallecs acusats de formar part del grup armat la Fiscalia va sol·licitar per a Eduardo Vigo Domínguez i Roberto Rodríguez Fiallega una pena de 20 anys de presó, per delictes d'integració en "organització terrorista" i "falsificació de document oficial amb finalitat terrorista", així com tinença d'aparells explosius. Antón Santos Pérez i María Osorio López tambçe van ser acusats dels dos primers delictes.

Els quatre acusats es van declarar innocents de tots els càrrecs que se'ls imputaven i van denunciar la vulneració del seu dret fonamental de defensa.

Altres d'accions i detencions[modifica]

El passat dia 9 de juliol una explosió en un caixer de Novagalicia Banc a Beade (Galícia) va causar considerables danys materials a les instal·lacions d'aquesta entitat. Segons apunta el Faro de Vigo, citant declaracions del delegat del Govern a Galícia, l'acció podria correspondre a una acció de Resistència Galega, el grup armat independentista gallec.

Durant els darrers anys un conjunt d'accions i detencions han confirmat la vitalitat del grup armat Resistencia Galega: el passat gener va ser detingut un militant independentista a la Corunya, acusada de ser membre de Resistència Galega. Anteriorment el setembre de 2012 agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola van detenir quatre persones amb acusades de militar en aquesta organització independentista. A finals d'octubre dos independentistes gallecs va ser detinguts també acusats de formar part d'aquest grup armat. Durant el novembre i desembre del 2011 van ser detingudes sis persones a Vigo, Santiago i Lugo acusades de pertànyer a Resistencia Galega, quatre de les quals van ingressar a la presó, en una operació dirigida des de l'Audiència Nacional espanyola.

Resistència Galega ha realitzat diverses accions durant els darrers anys, com l'atac contra la casa museu de Manuel Fraga a Vilalba (Lugo), a oficines d'INEM i contra una antena de telecomunicacions. El passat mes de març es va portar a terme una de les darreres accions atribuïdes a aquest grup armat, precisament contra una sucursal d'aquesta mateixa entitat bancària a O Rosal.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail


Enllaços externs[modifica]