Hotmail.cat, una campanya per a demanar un Hotmail en català

De Viquinotícies

25 de juliol del 2007

La Plataforma per la Llengua ha comprat el domini Hotmail.cat i hi ha publicat una pàgina per reclamar que Microsoft faci una versió en català de Hotmail, el popular servei gratuït de correu electrònic. Segons el text de la web, Microsoft discrimina el català perquè Hotmail ja s'ha traduït a idiomes amb menys parlants. Però Carles Grau, director de Microsoft Catalunya, troba injust el retret, perquè Microsoft ha fet molta feina en favor del català dins les noves tecnologies.

Carles Grau ha manifestat a VilaWeb que Microsoft treballava de fa temps en una versió catalana de Hotmail, i no sols de Hotmail, sinó també del servei de missatgeria instantània MSN Messenger; tant és així que d'ací a dos mesos o tres, ha dit, tindrien enllestida la traducció de l'un i de l'altre. A banda, ha recordat que enguany havien aconseguit que el Windows Vista sortís pre-instal·lat en català de fàbrica i que el català fos una de les nou llengües que detecta el programari de reconeixement d'escriptura per a dispositius portàtils; que també havien activat el domini Microsoft.cat i havien endegat la campanya 'Fes un clic al català'. Comptat i debatut, doncs, el retret que Microsoft discrimina el català li sembla injust. Grau ha recalcat que respectava tots els grups que lluiten per la llengua, però que aquesta vegada no podia aprovar els mitjans emprats per la Plataforma per la Llengua.

La Plataforma per la Llengua assegura que, quan Microsoft hagi catalanitzat Hotmail, li cedirà el domini, però Grau deplora aquest ús d'un domini corresponent a una marca comercial; per això, ha dit, demanaran a la Plataforma que els el torni amistosament. De totes maneres, el departament jurídic de Microsoft ja estudia com recobrar el domini Hotmail.cat.

Fonts[modifica]