Vés al contingut

Hollande insisteix sobre una política de creixement en la primera trobada amb Merkel

De Viquinotícies


15 de maig del 2012, Berlín

“El president francès”, François Hollande, ha reiterat a la cancellera alemanya Angela Merkel la seva defensa del creixement com a alternativa a les mesures d'austeritat i ha demanat que 'totes les idees' siguin a la taula de debat i se'n pugui parlar en les pròximes trobades europees.

Hollande ha viatjat a Berlín poques hores després de prendre possessió com a president en una cerimònia amb Nicolas Sarkozy a l'Elisi.

L'avió que portava aquesta tarda Hollande a Berlin per reunir-se amb Angela Merkel ha hagut de girar cua i tornar a París per l'impacte d'un llamp en ple vol. La reunió amb Merkel s'ha ajornat una hora i mitja. Hollande ha volat minuts després en un altre avió.

Hollande ha designat el batlle de Nantes i cap del grup parlamentari socialista, Jean-Marc Ayrault, nou primer ministre del govern. Ayrault és un col·laborador de la màxima confiança d'Hollande i s'ha imposat a d'altres noms que sonaven amb força: la secretària general del Partit Socialista Francès, Martine Aubry, l'ex-primer ministre Laurent Fabius, i el portaveu de la campanya d'Hollande, Pierre Moscovici. L'anunci l'ha fet el president després d'haver pres possessió del càrrec aquest matí en una cerimònia amb Sarkozy a l'Elisi.

Hollande anunciarà demà la composició del seu govern. Avui ha estat investit president, un cop formalitzat amb Nicolas Sarkozy el traspàs de poders a l'Elisi. En el seu discurs d'investidura, ha remarcat que 'França necessita calma, reconciliació, reagrupar-se' i ha afegit que el cap de l'estat ha de 'fer viure junts tots els francesos sense distinció'.

La setmana passada ja es va anunciar la dimissió de l'actual primer ministre, François Fillon, i de la resta de l'executiu francès.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail