Vés al contingut

Hillary Clinton anuncia la seua cursa cap a la Casa Blanca

De Viquinotícies

20 de gener del 2007, Estats Units d'Amèrica

Hilary Clinton

La senadora del Partit Demòcrata per Nova York, Hillary Clinton, ha confirmat hui, en un video penjat a la seua pàgina web, que presentarà una candidatura a les eleccions primàries del partit per a optar a la presidència dels Estats Units el 2008. Clinton es perfila com a favorita per a la cursa interna a la Casa Blanca, però els últims dies també està prenent protagonisme el senador Barack Obama, que va anunciar la seua candidatura fa tot just una setmana, també en un video.

I tant Clinton com Obama marcaran la història si aconseguixen el seu objectiu: ella es convertiria en la primera dona presidenta dels Estats Units i ell, en el primer president negre. Hillary Clinton té l'avantatge que disposa d'una gran popularitat, ja que ha estat primera dama i senadora en els últims sis anys. Hui, en el seu anunci, Clinton ha defensat que a Amèrica li cal un gir polític de tres-cents seixanta-graus i ha apostat per posar fi a la guerra de l'Iraq. Ara, els seus opositors li retreuen que ella mateixa, el 2003, va ser partidària de la invasió. Per la seva banda, Barack Obama compta amb un ampli suport de la comunitat negra però no té ni la popularitat ni l'experiència política de la seua principal contrincant.

Altres candidats

[modifica]

Clinton i Obama no són, però, els únics que han anunciat que presentaran una candidatura per a liderar el Partit Demòcrata. La llista d'aspirants la formen cinc homes més: els senadors Joseph R. Biden, de Delaware, i Christopher J. Dodd, de Connecticut, així com John Edwards, de Carolina del Nord, Tom Vilsack, de Iowa, i Dennis Kucinich, d'Ohio. A més, demà és previst que el senador de Nou Mèxic, Bill Richardson, també anuncie la seua intenció de participar en la cursa electoral.

Enllaços externs

[modifica]

Fonts

[modifica]