Greus ferits per disturbis a l'Alemanya contra el G-8

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca

3 de juny del 2007

Flag of Germany.svg

Al voltant de 80.000 manifestants es van reunir en una protesta massiva contra el Grup dels Vuit (G8, els països més industrialitzats) en la qual al voltant de 1.000 persones van resultar ferides, entre elles més de 400 policies. El G8 es reunirà dimecres vinent a Rostock, en aquest a Alemanya, per a discutir diferents temes involucrant a la política internacional, entre ells la economia mundial, l'ajuda a Àfrica i el canvi climàtic.

La marxa va ser encapçalada per diferents persones que manifestaven les seves ideals; entre ells destacaven ambientalistes, anti-imperialistes, manifestants del seu descontentament amb la guerra de l'Iraq, anti-globalistes del grup Attac, anti-capitalistes, i fins i tot es trobaven militants esquerrans.

"Això va ser inexcusable i aquesta és l'opinió de tots els grups referents," va dir Mani Stenner, un portaveu dels organitzadors. "Esperem que aquesta situació hagi estat una excepció."

La marxa havia començat pacífica però va resultar inaplacable, i la policia va haver d'utilitzar canons d'aigua per a reprimir als al voltant de 2.000 militants que van causar gran dany juntament amb altres manifestants que sumaven 20.000; 128 persones van ser arrestades, segons reportava la policia local.

"Ens queda molt per treballar considerant com podem prevenir que aquests esdeveniments violents no ocorrin novament," va dir Stenner.

"No hi ha justificació per a aquests atacs", va dir Pedram Shahyar, un activista del grup Attac.

Fonts[modifica]