Govern de França reconeix que un dels seus ciutadans va executar a un nord americà en nou vídeo de l'ISIS

De Viquinotícies


Bandera del del grup Estat Islàmic.

18 de novembre del 2014, França
El ministre de l'interior de França va dir que hi ha la forta possibilitat que un ciutadà francès estigui entre els militants del grup Estat Islàmic que va participar en la decapitació del voluntari nord americà, Abdul-Rahman Kassig.

El ministre Bernard Cazeneuve va dir dilluns que la intel·ligència francesa va analitzar el vídeo que van divulgar els militants el diumenge, i creu que un francès de 22 anys apareix entre les imatges que mostren el cap de Kassig i la decapitació de diversos soldats sirians.

“Podria tractar-se de Maxime Hauchard, nascut el 1992” al nord-oest de França, i que “va partir cap a Síria a l'agost de 2013 després d'una estada a Mauritània el 2012”, va indicar el ministre en base a l'anàlisi del vídeo.

Kassig, de 26 anys, va ser pres ostatge fa 13 mesos quan realitzava treball humanitari a la conflictiva Síria. Era conegut com Peter abans de convertir-se a l'Islam durant el seu captiveri.

La Casa Blanca va confirmar el diumenge l'execució de Kassig, el tercer nord americà en ser decapitat a Síria per militants del grup Estat Islàmic.

El president Barack Obama va oferir les seves oracions i condol als pares i familiars de Kassig, i va condemnar el seu assassinat, que va qualificar com "un acte de pura maldat".

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail