Vés al contingut

Ghana: l'actual president John Mahama guanya les eleccions presidencials

De Viquinotícies
Ghanesos fent línia per a poder exercir el seu dret a votar.

10 de desembre del 2012, Accra, Ghana.
El president ghanès John Mahama, del partit Congrés Nacional Democràtic, va guanyar les eleccions presidencials ghaneses del dissabte 8 de desembre. En segon lloc quedà Nana Akufo-Addo del Nou Partit Patriòtic. Mahama rebé el 50,7% dels vots, front als 47,74% dels vots per Akufo-Addo. Mahama va ser precedit per John Atta Mills, la mort del qual va fer l'aleshores vicepresident Mahama esdevenir president.


Tot i que Ghana tingui de les democràcies més estables del continent, el Nou Partit Patriòtic va declarar que el partit pensava que els resultats no eren els vertaders a causa d'una conspiració del govern amb la comissió electoral per a arreglar els resultats a fi de fer-los favorables al president. «Aquesta situació, si no es permet recalcular i corregir, seriosament danyaria l'essència del procés electoral i el que és la democràcia a Ghana», declarà el partit.

Mahama declarà en contra d'aquestes acusacions per part del partit de l'oposició. Va demanar a tots el partits que respectessin el resultat de la veu popular. «La veu popular és la veu de Déu», hi afegí.

Les eleccions inicialment es van preveure que tinguessin dues rondes. Però, degut a que el president Mahama rebés més del 50% del vot la segona ronda ja no era necessària. En les eleccions de 2008 Akufo-Addo també quedà en segon lloc, però aleshores no acusà al president de fer un complet i d'arreglar el vot.

La participació electoral s'estimà de ser vora el 80%, amb uns 14 milions de votants. Uns 41.000 policies eren presents vora dels col·legis electorals per a assegurar que el procés electoral ocorregués sense enrenous.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail