Vés al contingut

François Hollande prèn el seu bastó de pelegrí en favor del creixement

De Viquinotícies


10 de maig del 2012, París
El nou president francès, François Hollande, ha près el seu bastó de pelegrí a fi de convèncer els altres líders europeus sobre la necessitat de rellançar el creixement. Dés del principi de l'any, la majoria part dels països van entrar en una fase de recessió el que no és sense efecte sobre els pressupostos de les nacions.

Immediatament després de l'elecció d'Hollande, Angela Merkel rebutjà qualsevol discussió sobre el pacte d'estabilitat pressupostària a Europa. Ahir, José Manuel Durão Barroso, president de la comissió europea, sostingué la cancellera alemanya i recordà que aquesta qüestió no seria negociable. Ara bé, els plans d'austeritat fan sentir els seus efectes insuportables sobre les poblacions en dificultat financera i estan provocant molts disturbis a Grècia i altres països. Tot i així, tots dos persisteixen pel que fa l'aplicació de llur full de ruta sense fer cap cas de les conseqüències sobre els contribuents europeus.

Ahir, la mateixa Merkel, exigí que els altres estats tinguessin “uns pressupostos sòlids és una condició necessària, tot i que no suficient, per créixer”.

En canvi, Français Hollande tindria un aliat en el cap de l'esquerra radical grega Syriza, Alexis Tsipras. Una entrevista seria prevista amb els dos líder de l'esquerra europea. Sota la presidència d'en Nicolas Sarkozy, el deute va créixer d'uns 23% del PIB, anant de 63% a 86% d'aquest producte.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail