França rebutja l'iniciativa de quotes d'asil de l'Unió Europea

De Viquinotícies

20 de maig del 2015, França
Dissabte, el primer ministre francès, Manuel Valls va declarar la seva oposició al sistema de quotes de la Comissió Europea per a la distribució dels sol·licitants d'asil entre els països membres de l'Unió Europea (UE).

Les quotes es determinen pel producte interior brut, la població i els nivells d'atur bruts dels països dins de la UE, i significaria que Alemanya, França i Itàlia rebrien la major part dels immigrants.

Valls no aprova aquest esquema, en el seu lloc suggereix que els sol·licitants d'asil s'estenguin entre les nacions en una "distribució més equitativa". Va dir que els immigrants se'ls ha de negar l'accés a Europa si no estan buscant realment asil.

El règim de quotes arriba enmig d'una gran afluència de refugiats procedents d'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica que viatgen al llarg del mar Mediterrani. En les dues últimes setmanes, gairebé 1000 migrants van ser segrestats al sud de França, prop de Menton.

França també ha suggerit formes d'aturar la sortida d'immigrants dels seus països, incloent l'establiment d'un centre per a immigrants a Agadez, Níger. Aquest centre, que es preveu estigui operativa a finals de 2015, es basa a Níger ja que els migrants viatgen a través d'ell per arribar als traficants de persones a Líbia, que després els transporten a través del mar Mediterrani.

La UE planeja una unitat naval per evitar que els vaixells de contraban de persones puguin operar en territori libi, tot i que encara no s'ha aprovat pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

Fonts[modifica]


avant Notícies d'ahir

Notícies de març

Escriviu un article