França: un nen sobre 5 viu sota el llindar de pobresa

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca


10 de juny del 2015, França
UNICEF França ha fet públic un informe, on assegura que, des de l'any 2008 al 2012, 440 000 nens més s'han sumit amb la seva família dins de la pobresa.

Seguint el resultat d'un informe, publicat ahir per UNICEF França, la presidenta d'“Unicef França” ha declarat: “hi ha una urgència per actuar de manera més eficient per a cada nen”. Unicef s'alarma de la pobresa que afecta cada vegada més nens a França. Tres milions d'ells, és a dir un sobre cinc, viuen sota el llindar de pobresa, mentre que 31.000 són sense sostre (SDF), entre 8.000 i 10.000 viuen a barris de barraques i 140.000 deixen l'escola cada any, precisa aquest informe.

De 2008 a 2012, 440.000 nens s'han submergit amb la seva família en la pobresa. La presa en compte de l'impacte de la crisi, per l'estat és 'dramàticament insuficient', segons aquest anàlisi de Unicef França sobre els menors de 18 anys. L'informe és intitulat “Chaque enfant compte. Partout, tout le temps” i remes als experts del “Comité des droits de l'enfant”,una instància de l'ONU.

Molts d'aquests nens acaparen desigualtats que tindran conseqüències desastroses per al seu futur i el de la societat. L'informe insisteix particularment en la situació inacceptable dels nens emigrants no acompanyats i/o vivint en barris de barraques, que serien de 8.000 a 10.000. Privats dels seus drets fonamentals, víctimes de discriminacions, aquests nens estrangers eren aïllats, i es “compten entre els més vulnerables”. Això condueix a “situacions indignes”, com el tràfic dels éssers humans, alerta Michèle Barzach, presidenta de la branca francesa de la Unicef.

Cc-by-nc-nd icon.svg

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail