França: se suïcida un empleat dels correus francesos a Bretanya

De Viquinotícies
La talaia de Noyal-sur-Vilaine


29 de maig del 2012, França
S'ha trobat penjat, a casa seva, un empleat dels correus francesos treballant a Noyal-sur-Vilaine (Ille i Vilaine). És el sindicat SUD-PTT que ha revelat la mort a la premsa.

La Poste, direcció dels correus, abans que fossin conegudes les raons del seu gest, ha reaccionat de pressa i ha negat tota responsabilitat. Ha afirmat que els seu gest fou consecutiu a problemes sobre la seva vida privada, sense cap nexe amb la seva activitat professional.

El sindicat SUD pensa, al contrari, que “si aquest col·lega pogués tenir algunes dificultats professionals i familiars, també sabem que tenia dificultats pel que fa a la seva “vida al treball”” evocant “rebutjos d'acordar-li les vacances de les quals tenia dret.” Sud ha precisat que el treballador havia formulat una demanda de canvi de servei que va quedar-se sense efecte.

El 29 de febrer passat, va donar-se la mort un jove executiu per defenestració saltant des de l'àtic del seu lloc de treball a Rennes. SUD-PTT ha fet remarcar que “només és tardanament, el 20 de maig passat, que ha començat l'enquesta del CHSCT[1] sobre el suïcidi de Jérémy Buan, retardada per culpa de l'obstrucció sistemàtica del director de la direcció operacional territorial dels correus[2].”

Enfront de l'absència de posicions clares del president de La Poste, Jean-Paul Bailly, les federacions nacionals dels sindicats han anunciat el boicot de les instàncies en el si de La Poste a excepció dels CHSCT[1] on és obligatori la presència dels seus membres.

Notes

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail