Vés al contingut

França: noves normes sobre la compra de tabac a l'estranger

De Viquinotícies


8 de setembre del 2014, França
Des del passat divendres 5 de setembre, si compreu més de 4 cartons de cigarretes a Andorra o a Catalunya ‘Sud’, tindreu de justificar-ho davant els duaners.

El govern francès ha creat una nova llei '“circular d'aplicació” que regula la compra de cigarretes a l'estranger. Aquesta s'ha fet per protegir i afavorir als venedors de tabac prop de fronteres que, com sabeu, sempre es queixen de que tan Andorra com Catalunya Sud els fan competència que jutgen deslleial. El govern també assegura que ho fa per lluitar en contra del mercat negre de cigarretes.

El que teniu que tenir present és que ja no podeu comprar 10 cartons de cigarretes, sense tenir de justificar-ho com es podia fer fins ara. Ara el màxim que podeu comprar són quatre.

Uns argumenten que aquesta reglamentació és contraria a la llei de la Unió Europea que ja va condemnar a l'estat francès el passat mes de març del 2013, per deixar que només s'adquirissin 5 cartons de tabac, en contra dels 10 autoritzats. Ara , suposem que, per por de tornar a ser multats, l'estat francès autoritza la compra de 10 cartons per vehicle, però només quatre d'aquests cartons es poden comprar “sense tenir de justificar-ho”, pels altres 6 cartons ho tindreu de ‘justificar’ davant dels duaners.

Es dona la circumstancia que el govern encara no ha precisat quina mena de justificants es demanarà. Aquesta circular posada en plaça pel secrétaire d'État au Budget, Christian Eckert, no ha satisfet als venedors de tabac francesos que troben que aquesta és una mesura insuficient, i reclamen una estabilització del preu del tabac.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail