Vés al contingut

França: mor la vídua de l'antic president François Mitterrand

De Viquinotícies
Danielle Mitterrand

22 de novembre del 2011, París
Danielle Mitterrand, la vídua de l'antic president de la república francesa, François Mitterrand, ha mort aquesta nit a les dues del matí a l'hospital Georges Pompidou a París. Patia d'anèmia quan va entrar en aquest establiment el divendres passat. Després, es va prodigar-li sense èxit l'assistència mèdica. Els funerals tindran lloc a Cluny (departament de Saona i Loira).

Va néixer el 29 d'octubre del 1924 a Verdun (Mosa) en una família militant de l'esquerra francesa, l'SFIO. L'any 1944 va conèixer François Mitterrand quan aquest fou encalçat per la Gestapo, la polícia secreta del règim nacionalsocialista durant la Segona Guerra Mondial. Va ajudar-lo a fugir-la per refugiar-se a Borgonya. Més tard, van casar-se el 28 d'octubre 1944 a l'ajuntament de París i en l'església Sant Severin.

El 1981, el seu marit fou elegit president de la república françesa durant 14 anys i devingué la primera dona de França. En aquell temps, no mai va abandonar la seva militància polític, i fins i tot posà en algunes ocasions el seu marit en un compromí­s a l'escena internacional. Per exemple, l'any 1990, va defensar Gilles Perraud quan va publicar un llibre crític sobre el rei del Marroc “Notre ami le Roi”. Aquest va reanomenar-la d'esposa morganàtica.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail