Vés al contingut

França: malestar als correus

De Viquinotícies
Manifestació del 26 d'octubre del 2010 contra els nous horaris


24 de maig del 2012, França
Els empleats dels correus francesos van manifestar abans-d'ahir contra les condicions laborals i en favor de l'augment dels sous. En aquesta ocasió van fer vaga aquell dia.

Al departament de la Costa d'Or, una cinquantena de persones del sindicat CGT-FAPT va manifestar davant l'Ajuntament de Dijon. Durant més d'una hora, dos elegits de la ciutat van rebre una delegació dels representants sindicals. Fou composada de Jean-Luc Sac, secretari departamental CGT, de Florence Thinlot secretària de la secció local CGT de la PIC[1], així que de Juan Martinez, membre de la secretaria d'aquesta secció. El secretari del senador-alcalde de Dijon també va donar-los audiència.

Els representants sindicals van denunciar la degradació permanent de la qualitat del servei públic dels correus. Aquesta qüestió fou el temps fort de l'entrevista entre els protagonistes, a conseqüència de la reorganització del servei de classificació intervinguda el juny del 2011. En aquella ocasió, la direcció general va tancar el centre de classificació de Mâcon (Saona i Loira) per a centralitzar el tràfic d'aquell departament a Dijon-Longvic.

Segons el sindicat, manca uns 60 persones per fer el treball correctament tenint en compte dels interins i dels contractes temporals. A més a més, van assenyalar amb el dit l'absència de diàleg social, el “manament a la coreana” i les degradacions de les condicions laborals. “S'han donat totes les informacions necessàries a fi que transmetessin al nou govern. Era una millora solució que d'anar a veure una vegada més els nostres dirigents.” va afirmar Jean-Luc Sac.

Els altres empleats presents a la manifestació van queixar-se dels nous horaris de nit “de càstig” decidits pels caps de la PIC[1]. Abans, tenien un ritme de treball de dos nits per quatre. Ara han de fer 3 nits per 4, fins i tot 4 per 5 per algunes empleats, o sigui entre 35 i 85 nits més per any.

Notes

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (francès) Malaise à La Poste, Le Bien public, núm. 848, p. 9, 23 de maig del 2012.