França: les coses que canvien a partir de l'u de gener

De Viquinotícies


1 de gener del 2015, França
Impostos, treball, jubilacions, transports… Com cada any, l'entrada en vigor a l'1 de gener del pressupost votat pel Parlament i de decrets del govern comporta nombrosos canvis. farem un repàs a alguns d'aquests.

El salari mínim interprofessional (SMIC) pujarà d'un 0,8 % és a dir que passarà a ser de 1 457,52 €uros mensuals abans d'impostos, una pujada de 9,61 €uros en brut. També el RSA [1] pujarà un 0,9% , però també hi ha altres canvis que podeu consultar aquí. Les prestacions familiars ((allocation rentrée, accueil du jeune enfant…) pugen un 0,7%.

Les jubilacions complementàries, les taxes contractuals obligatòries de cotització Arrco i Agirc augmentaran de 0,1 punt. La CSG : 460.000 jubilats sotmesos a la contribució social generalitzada (CSG) passaran de la taxa reduïda (3,8 %) a la taxa normal (6,6 %), però també 700.000 persones s'han de 'beneficiar' d'una baixada de la seua taxa de CSG.

En quant als impostos, es suprimeix el primer tram de l'impost sobre la renda, que tindria que beneficiar a 6,1 milions de llars. En canvi la redevance audiovisuelle augmenta 3 €uros anuals i passa a ser de 136 €uros.

Aquí podeu consultar tot el que canvia en matèria d'impostos.

També entra en vigor parcialment la llei de Compte Pénibilité. que podeu consultar aquí, i augmentarà el bitllet de la SNCF com ja hem anunciat un 2,6% de mitjana, així com els segells de correus que pujaran un 15%, costant el segell més corrent 0,76 euro.

Notes

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail