Vés al contingut

França: la compra del grup de premsa Midi ‘Libre’ amenaça 190 llocs de treball

De Viquinotícies


6 de març del 2015, França
El projecte de recompra del grup de premsa Midi Libre pel grup de La Dépêche du midi s'ha precisat i serà efectiu a principis del mes d'abril. Les conseqüències sobre els llocs de treball seran importants, ja que desapareixerien, d'aquí al 2018, 190 llocs de treball a la regió Llenguadoc-Rosselló. A més a més, també 155 llocs són amenaçats a Tolosa de Llenguadoc.

El passat dimecres, els elegits del comitè central d'empresa( CCE) del grup Midi Libre han analitzat que el projecte de recompra del grup pel grup de La Dépêche du Midi es traduiria per una 'sagnia dels efectius' de l'ordre de 20% d'aquí a 2018. Per això a la reunió del CCE [1] a Montpeller, s'ha decidit donar una negativa a aquest projecte, encara que no serà efectiva ja que només és un grup consultiu.

Cal recordar que el grup “Midi Libre” està format pels diaris: Midi Libre, L'Indépendant i Centre Presse, i ara són propietat del grup Sud Ouest (GSO), i el pròxim mes d'abril serà recomprat pel grup de La Dépêche du Midi i el Centre France (La Montagne).

Els cinc elegits del personal denuncien “el cost social desmesuradament pesat, inacceptable, preàmbul d'inevitables tensions” que resulta del pla de negoci presentat als elegits.

El CCE menciona “191 supressions de llocs de treball als “Journaux du Midi” i 155 altres a “La Dépêche” de Tolosa de Llenguadoc d'aquí a 2018”. Es tracta segons ell d'una “verdadera sagnia dels efectius, una hemorràgia,”que representa segons una font sindical del grup Midi Llibre aproximadament un 20% de la plantilla de cadascun dels dos grups.

Notes


Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail