França: guerra oberta entre TF1 i Canal+

De Viquinotícies


6 de març del 2018 Fa 18 mesos, les cadenes de televisió TF1 i el difusor Canal+ estan en conflicte. Aquest darrer va decidir trencar el senyal de les cadenes del grup TF1: TF1, TMC, TFX, TF1 Séries Films, HD1 i LCI. Aquest conflicte va néixer arran de la voluntat de TF1 fer pagar les seves cadenes gratuïtes, difoses per la TNT i la xarxa Internet, per les operadores difonent per box. El nou president del grup TF1, Gilles Pélisson, tenia Canal+, Orange i Free fixats fa uns quants mesos.

Respecte de la decisió de Canal+, la direcció de la primera cadena de televisió francesa va fer escàndol i va justificar la seva decisió en raó que va posar a la disposició dels difusors l’oferiment TF1 Premium. Per la seva banda, la direcció de Canal+ va justificar aquest trencament, ja que TF1 i les seves cadenes “tenen freqüències nacionals del domini públic que va atorgar-se de franc.” Denuncia les “exigències financeres desenraonades i infundades del Grup TF1, amb condicions i un calendari imposat unilateralment.”

El grup Bolloré (Canal+) hi veu una voluntat de discriminació enfront dels teleespectadors segons la recepció dels senyals. L’operador Orange (antigament France Télécom) i Free van amenaçar també de trencar el senyal de les cadenes gratuïtes difoses per TF1

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail