Vés al contingut

França: els policies treballant a la frontera s'hauran de pagar l'autopista

De Viquinotícies
Coll del Pertús


27 de gener del 2012, França, Pirineus Orientals, El Pertús
Les Autopistes del Sud de França[1] faran pagar els funcionaris de policia que treballen al pas fronterer de l'autopista “La Catalana” al Pertús. L'empresa concessionària ha pretextat una gestió massa difícil i costosa de les targetes que els permetien d'accedir a l'autopista per anar al seu lloc de treball sense pagar res.

Aquesta notícia va enfadar els policies. De més, el 6 de gener, el prefecte del departament dels Pirineus Orientals i la diputada francesa, Jacqueline Irles van escriure a l'empresa per que els donés les seves explicacions. Però, aquest concessionari mai no s'ha dignat a respondre'ls. Per acomplir la seguretat dels usuaris d'aquesta carretera, hauran de pagar 4,2 € per dia, és a dir 800 € per any. Podrien anar per la carretera, però a l'estiu haurien de partir-se de casa seva 3 o 4 hores abans d'arribar-hi en raó del trànsit important.

“Hem de davallar fins al Voló i pujar amb direcció al Pertús. D'altra banda, si s'interpel·la algú a la frontera i que s'ha de portar-lo a la comissaria, s'ha d'anar fins a Perpinyà-Nord, després tornar, i és el suspecte que paga l'autopista. Avui, Vinci[2] voldria fer pagar tothom per satisfer els seus accionistes. En canvi, no voler policies a l'autopista, és menys seguretat. Quan es produeix un accident, ells estan ben contents de que existeixi. La nostra comesa és intervenir en qualsevol lloc del territori, sense zona de no dret.”, va declarar a la premsa un policia.

Notes

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail