França: el ministre d'interior del primer govern Ayrault és català

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca


Manuel Valls, minitre d'interior

16 de maig del 2012, París
El secretari general del Palau de l'Elisi ha revel·lat avui la llista dels ministres del primer govern de Jean-Marc Eyrault. Així, el ministre d'interior nomenat pel president François Hollande és Manuel Valls, un autèntic català. Va néixer a Barcelona el 13 d'agost del 1962. El seu pare, fou un artista pintor casat amb una suïssa italianoparlant (Cantó del Ticino) i emigrà a França a finals dels anys 40.

Manuel Valls estudià història a la Universitat París 1 i va conèixer Michel Rocard. Parla amb fluïdesa quatre llengües: francès, català, castellà i italià). És pare divorciat de 4 fills i viu amb la violinista Anne Gravoin, primer premi de violí i de música de cambra del Conservatori de París.

El 1982 va aconseguir la nacionalitat francesa i va deixar l'espanyola. En aquella època, la llei francesa no admetia la doble nacionalitat.

Al març del 2001 va ser escollit alcalde d'Évry (Essonne) i al juny de 2002 diputat per la circumscripció d'Essonne per a la legislatura 2002-2007. L'any 2007 va ser reelegit amb el 60,12% dels vots. A partir d'aquell moment va advocar per una reforma del Partit Socialista i un canvi de nom.

He entrat avui en el si del primer govern Eyrault com ministre d'interior.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail