Vés al contingut

França: el ministre d'interior del primer govern Ayrault és català

De Viquinotícies


Manuel Valls, minitre d'interior

16 de maig del 2012, París
El secretari general del Palau de l'Elisi ha revel·lat avui la llista dels ministres del primer govern de Jean-Marc Eyrault. Així, el ministre d'interior nomenat pel president François Hollande és Manuel Valls, un autèntic català. Va néixer a Barcelona el 13 d'agost del 1962. El seu pare, fou un artista pintor casat amb una suïssa italianoparlant (Cantó del Ticino) i emigrà a França a finals dels anys 40.

Manuel Valls estudià història a la Universitat París 1 i va conèixer Michel Rocard. Parla amb fluïdesa quatre llengües: francès, català, castellà i italià). És pare divorciat de 4 fills i viu amb la violinista Anne Gravoin, primer premi de violí i de música de cambra del Conservatori de París.

El 1982 va aconseguir la nacionalitat francesa i va deixar l'espanyola. En aquella època, la llei francesa no admetia la doble nacionalitat.

Al març del 2001 va ser escollit alcalde d'Évry (Essonne) i al juny de 2002 diputat per la circumscripció d'Essonne per a la legislatura 2002-2007. L'any 2007 va ser reelegit amb el 60,12% dels vots. A partir d'aquell moment va advocar per una reforma del Partit Socialista i un canvi de nom.

He entrat avui en el si del primer govern Eyrault com ministre d'interior.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail