França: el Govern es fa enrere i Pôle Emploi no tindrà accés a les comptes dels aturats

De Viquinotícies
Jump to navigation Jump to search


27 de maig del 2015, França
Ahir dimarts el govern francès va anunciar que fa marxa enrere i retira l'esmena a la llei del diàleg social, pel qual donava carta blanca a Pôle Emploi, per tenir accés a les dades personals (comptes bancaries i/o factures telefòniques) dels aturats, sospitosos de cobrar fraudulentament el subsidi…

L'esmena dipositada divendres pel govern serà retirada, ja que “el ministre s'ha donat compte que això no havia estat prou concertat” han indicat fonts properes del ministre del Treball, François Rebsamen, a l'AFP. “Es tractava de donar a Pôle Emploi els mateixos mitjans de control que a la Urssaf” ha explicat aquesta font, precisant que el ministre no desitjava que aquesta esmena “fos interpretada com una voluntat d'estigmatitzar als aturats”.

Pôle Emploi ha detectat 89 milions d'euros de frau, comés durant els 9 primers mesos de 2014, segons l'últim balanç disponible. Sobre aquesta suma, 31 milions d'euros de perjudici haurien pogut ser evitats, si aquest organisme havia localitzat el frau abans de fer efectiu el pagament del subsidi que cobren els aturats. L'any 2013, havien detectar 100 milions d'euros de frau, un import que continua sent una suma molt petita, si els comparam amb els 30.000 milions d'euros de subsidis d'atur, que Pôle Emploi paga ala beneficiaris d'aquest subsidi.

Segons el diari Vilaweb “La retirada d'aquesta esmena és una bona noticia, per tots els que pensem que la privacitat de les nostres dades és un dret al que no es pot renunciar, per cap motiu, i menys per una sospita i sense que hi hagi control judicial.”

Cc-by-nc-nd icon.svg

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Reddit Newsvine Hotmail