Vés al contingut

França: el Consell Constitucional rebutja els comptes de campanya de Nicolas Sarkozy

De Viquinotícies
Nicolas Sarkozy


4 de juliol del 2013, França
El Consell Constitucional francès ha confirmat avui el rebuig dels comptes de campanya de Nicolas Sarkozy durant l'elecció presidencial del 2012. Segons els Savis, l'expresident ha omès incloure un milió i mig euros de despeses corresponent a diversos activitats com a les abans la seva declaració oficial de candidatura.

Els jutges han destacat unes quantes despeses com al míting de Villepinte que va costar 3.042.355 euros. El candidat va incloure-les als seus comptes a concurrència de 50%, en lloc de 80% del cost de l'organització i 95% pel que fa al transport com que ho havia estimat la Comissió Nacional de Comptes de Campanya i de Finançaments Polítics, o sigui una diferència de 1.063.865 euros.

Per tant, aquest rebuig farà perdre uns 11 milions d'euros al seu partit, la UMP, corresponent al reembossament de 47,5% de les despeses previst per la llei electoral francesa. Desprès de l'anunci de la decisió del Palau Reial, Nicolas Sarkozy, visiblement despitat, ha anunciat que renunciarà al seu càrrec en el si de la venerable institució a fi que reprengués la seva llibertat de paraula.

Vegeu també

[modifica]

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail