Vés al contingut

França: almenys 132 morts en sis atacs terroristes a París

De Viquinotícies


16 de novembre del 2015, França
Les ciutats de París i de Saint-Denis (estadi de França) foren el teatre, el divendres al vespres, d'almenys 6 o 7 atacs terroristes. Segons un balanç provisional, 132 persones van ser assassinats pels gihadistes, 89 dels quals a la sala d'espectacle parisenca, el Bataclan. Tots els terroristes portaven armilla amb explosius i preparats amb un detonador per fer-los esclatar. Unes quantes hores després, l'Estat Islàmic va reivindicar els atemptats mencionant l'existència de “vuit germans” durant els atacs.

El president francès va decretar tres dies dies de dol nacional i, sobretot, l'estat d'urgència al país.


Llocs dels 4 atacs terroristes des del 13 fins al 14 de novembre : (1) Estadi de França, (2) Cruĩlla dels carrers Bichat et Alibert, (3) La Belle équipe, Carrer de Charonne, (4) el Bataclan.
Llocs dels 4 atacs terroristes des del 13 fins al 14 de novembre : (1) Estadi de França, (2) Cruĩlla dels carrers Bichat et Alibert, (3) La Belle équipe, Carrer de Charonne, (4) el Bataclan.

Llocs dels 6 atacs terroristes des del 13 fins al 14 de novembre : (1) Estadi de França, (2) Cruĩlla dels carrers Bichat et Alibert, (3) La Belle équipe, Carrer de Charonne, (4) el Bataclan.

Eslògan derivat de « Je suis Charlie ».
Eslògan derivat de « Je suis Charlie ».

Eslògan derivat de « Je suis Charlie ».

Organització del pla Vigipirate del 13 de novembre del 2015. França està posada sota l'estat de guerra arran dels atemptats de París del mateix dia.
La Sky Tower d'Auckland.
Muntanya de les tres creus després dels atemptats.


Notícies relacionades[modifica]

Atemptats de París del 13 i 14 de novembre de 2015

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) Albert Lladó Romero Estat de guerra, El Punt Avui+, ed. comarques gironines, núm. 12606, p. 30, 15 de novembre del 2015.