França: Marisol Touraine diu que és ‘inaceptable’ l'endarreriment del pagament de les pensions de jubilació

De Viquinotícies
Marisol Touraine


27 de febrer del 2015, França
La ministra dels assumptes socials considera que el retard de pagament de les pensions dels nous jubilats del Llenguadoc-Rosselló “no és acceptable”. Va engegar dimarts passat una missió urgent per posar fi a aquesta situació.

Per reabsorbir aquests retards, Marisol Touraine havia decidit, el passat 18 de desembre, establir mesures excepcionals entre les quals hi havia l'adjudicació a cada jubilat privat de recursos d'una ajuda excepcional de 800 euros i el tractament prioritari dels informes en retard gràcies al reforç i a la reassignació dels mitjans de la CARSAT [1] concernides. En aquesta regió i la de la regió de la Picardia.

Entre gener i mitjans febrer, els expedients de les dues caixes han baixat de 12.000 a 8.000, i prop de 2.000 persones han rebut l'ajuda promesa de 800 euros.

Però les mesures posades en marxa a petició de la ministra no han permès reabsorbir la integritat del retard acumulat en els terminis esperats. La Inspecció general dels assumptes socials ha estat encarregada d'una missió de control urgent aquest dimarts.

Els primers resultats hauran de ser remesos a la ministra d'aquí a quinze dies.


Notes

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail