Vés al contingut

França: Manuel Valls al funeral de Christian Bourquin

De Viquinotícies


29 d'agost del 2014, França
Avui al matí s'ha fet, a Millars, les exèquies de Christian Bourquin, amb l'assistència anunciada (però que no era del tot certa) de primer ministre de l'estat francès.

Més de 3000 persones han assistit avui divendres al funeral de Christian Bourquin a Millars, entre les personalitats destaca el primer ministre.

el seu discurs de comiat ha dit que “la immensa majoria dels escollits serveixen a la República i el poble. Massa sovint amb una injusta consideració d'aquells que, com Christian Bourquin, es comprometen fins a l'últim alè al servei de la col·lectivitat. Amant de la seva terra. Enamorat, havia guanyat totes les eleccions. Portava aquest projecte magnífic del memorial de Ribesaltes. Volia trobar-lo per dir-li que l'Estat volia acompanyar-lo en aquest projecte bonic de memòria. Si hi ha alguna cosa que el govern ha de fer, és estar a l'altura de la memòria dels qui van ser-hi tancats. Nosaltres en tingut debats i diferents encara aquests últims mesos. Fins i tot cansat, el veia sempre defensar les seves conviccions amb passió. ‘De català a català’ adéu Christian”. (Aquesta darrera frase en català) ha dit Manuel Valls.

Altres representants polítics que han pres la paraula són: el Vicepresident del Consell Regional Michel Mouly, Jean Claude Gayssot, antic ministre i també vicepresident de la Regió, Alain Bertrand senador de la Lozère. Jérôme Parilla regidor d'Illa ha cantat la cançó de Jordi barre “Muntanyes Regalades” també s'ha escoltat la cançó “L'Aigle Noir” de Barbara.


Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail