Vés al contingut

França: Jacques Chirac votarà François Hollande o Alain Juppé el 2012

De Viquinotícies
Jacques Chirac

13 de juny del 2011
Dissabte passat, l'ex-president francès Jacques Chirac, va declarar que votarà a favor del socialista François Hollande si el seu amic Alain Juppé no es presenta a les eleccions presidencials de 2012. « Segur que votaré a favor seu » va comentar a la premsa tot considerant que Hollande és un home d'estat.

Durant 12 anys Jacques Chirac va ser president de la república francesa, de 1995 a 2007. La setmana passada va publicar el segon llibre de les seves memòries on passava comptes amb Nicolas Sarkozy a qui mai no va perdonar el seu ajut a la candidatura dissident d'Edouard Balladur, Primer ministre de la convivència de François Mitterrand del 1993 a 1995, a les eleccions presidencials de 1995.

Visiblement divertit per aquesta declaració, François Hollande va declarar : « Era una broma per que els seus amics s'enfadessin. En això, no cal veure-hi una declaració d'intencions. » En canvi, el socialista Jean-Marie Le Guen va interpretar que les paraules de Chirac expressaven el rebuig del sistema Sarkozy i del seu govern pels francesos.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail