Vés al contingut

França: IKEA espionava els seus assalariats i alguns clients

De Viquinotícies


Dipòsit IKEA a Ròcas

1 de març del 2012, França
El setmanari francès Le Canard Enchaîné va revelar, ahir, una xarxa d'espionatge duta a terme per la societat IKEA. L'any 2003 va concloure un acord secret amb una empresa de «investigació», Sûreté Internationale, per examinar il·legalment la situació dels seus empleats a fons. Així, la multinacional va obtenir les dades confidencials del fitxer STIC[1] respecte els seus assalariats i alguns clients. Ara bé, només els funcionaris de policia poden accedir-hi. Per assegurar-se que no sortís a la llum, tenia la complicitat d'alguns d'entre ells per obtenir-les. A més tenia accés a les dades bancàries dels seus treballadors i d'alguns clients a fi de conèixer la seva solvència.

Encara anà més lluny volent saber-ne els propietaris dels vehicles utilitzats per aquelles persones. Disposava del permís d'alguns agents de la prefectura. Preguntada pel «Palmipède[2]», el sobrenom amb que es coneix Le Canard Enchaîné, l'empresa no va voler contestar-li. En canvi, els treballadors sindicats de l'empresa van fer una denúncia contra ella.

Notes

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (francès) Dominique Simonot La notice d'Ikea pour monter un système d'espionage, Le Canard Enchaîné, núm. 4766, p. 3, 29 de febrer del 2012.