França: François Hollande nomena un català a Matignon

De Viquinotícies
Manuel Valls


2 d'abril del 2014, França
El dilluns passat, el govern de Jean-Marc Ayrault va dimitir arran del fracàs dels socialistes a les eleccions municipals del cap de setmana passat. Tot de seguida, el president francès, François Hollande, nomenà un català primer ministre, Manuel Valls. Aquest darrer fou ministre d'interior i anava vent en popa per que succeís a Jean-Marc Ayrault.

“He donat a Manuel Valls la missió de conduir el govern de França. Un equip unitari (…) un govern de combat” declarà el president Hollande. Va resumir la situació: “No hi ha prou canvis i hi ha massa lentitud; no hi ha prou feina i hi ha massa atur; no hi ha prou justícia social i hi ha massa impostos; no hi ha prou eficàcia de l’acció pública i hi ha massa interrogants sobre la capacitat del nostre país.”

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) Albert Lladó Romero Hollande confia el timó a Vall, El Punt Avui+, ed. comarques gironines, núm. 12017, p. 34, 1 d'abril del 2014.
  • (català) Albert Lladó Romero Un català a Matignon, El Punt Avui+, ed. comarques gironines, núm. 12017, p. 35, 1 d'abril del 2014.