Vés al contingut

Filipines: el tifó Bopha causa la mort a més de 300 persones

De Viquinotícies

6 de desembre del 2012, Mindanao, Filipines

Trajecte del tifó Bopha del 3 al 4 de desembre

El tifó Bopha ha deixat a 322 persones mortes a les Filipines, amb més de 400 persones ferides i 378 desapareguts. El tifó ha arrasat el país en tan sols un parell de dies. El dimarts l'illa de Mindanao va veure el tifó per primer cop, amb vents i pluges forts. Els sostres de cases es veien arrancades i destrossades.

Vista de satèl·lit del tifó el 5 de desembre

A la província de la Vall de Compostel·la aviat es van traslladar a refugis desenes de milers de persones. Però, molts d'aquests mateixos refugis foren destrossats, deixant als filipins indefensos. En tans sols aquesta província s'han registrat 184 morts.

Les destrosses han afectat a més els mitjans de comunicació, deixant a varis municipis sense electricitat i aigua corrent. A més, ha destrossat els cultius dels agricultors locals. En total els estralls s'estimen com a mínim a uns 4 mil milions de pesos filipins, o sigui uns 75 milions d'euros.

Aquest tifó ve un any després de la tempesta tropical Washi, la qual afectà principalment el nord de l'illa de Mindanao. Comunitats locals foren devastades pels desbordaments de rius, i més de 1.300 persones van acabar mortes.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail