FACUA denuncia Power Balance a les autoritats sanitàries

De Viquinotícies

8 de maig de 2010

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail
Braçalet produït per Power Balance
Braçalet produït per Power Balance

FACUA-Consumidores en Acción[1], una associació de consumidors vigent des de l'any 1981, ha denunciat l'empresa Power Balance España, acusant-los de vendre un producte atribuït amb propietats pseudo-miraculoses. Segons aquesta associació, vulnera el Real Decret 1.907/1996, del 2 d'agost, sobre publicitat i promoció comercial de productes, activitats o serveis amb finalitat sanitària en pretendre una utilitat terapèutica per a una o més malalties, sense ajustar-se als requisits i exigències prevists en la Llei del Medicament i disposicions que el desenvolupen[2]. Power Balance, després d'Ion Balance[3] i abans d'Equilibrium[4], esdevé la segona de tres empreses que aquesta associació ha denunciat per vendre aquest tipus de producte[5][6].

Aquest producte, un braçalet que inclou al seu centre un holograma de MYLAR® (un film de polièster utilitzat principalment en l'àmbit industrial) [7], el qual, segons admet Power Balance, augmenta l'equilibri, la flexibilitat i la força de la persona que se'l posa. El seu preu és al voltant dels 35€, i les seves vendes, que començaren l'any passat, ja superen les 300.000 unitats[8]. Aquest producte és també utilitzat per esportistes de reconeixement com el pilot de Fórmula 1 Rubens Barrichello, el pilot de ral·lis Dani Sordo o el futbolista Cristiano Ronaldo, entre d'altres.

Principi de funcionament[modifica]

Segons Power Balance Perú, el seu braçalet "conté un holograma en què s'hi han incrustat freqüències naturals trobades a la natura, que afecten positivament el camp energètic del cos humà, cosa que n'augmenta la flexibilitat, la força i l'equilibri". Aquestes energies bio-elèctriques "carreguen l'holograma quàntum, harmonitzant el camp chi interior". Les seves propietats terapèutiques,a més a més, "redueixen l'estrès, la fatiga, el dolor, les malalties motrius, les lesions i els riscs CEM"[9].

Queixes a Internet[modifica]

Diversos blogs d'internautes manifesten el seu descontent amb el braçalet produït per Power Balance, essent acusat com a "xerrameca pseudo-científica"[10] i "estafa"[11][12][13], així com diaris digitals com Público [14] i El País [15] anomenen la manca per part de Power Balance d'exposar proves científiques que demostrin les propietats del seu producte.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail