Estats Units registra un segon cas d'Ebola

De Viquinotícies


Micrografia electrònica de transmissió acolorida (TEM) del virus.

13 d'octubre del 2014, Estats Units

Una infermera que va tenir contacte reiterat amb Thomas Duncan, el primer cas d'Ebola als Estats Units va donar positiu a la malaltia, ha informat els Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC). Aquest és el primer cas de contagi humà-humà que es dóna al continent americà.

En conferència de premsa, el CDC va confirmar el segon cas d'Ebola que es registra en territori nord-americà i al seu torn va afirmar que s'esperen més casos en els propers dies.

50 persones entre metges i infermers que van tractar a Thomas Duncan estan en quarantena després de confirmar-se el segon cas. La identitat de l'infermera no ha transcendit, es va infectar al no respectar els protocols sanitaris segons va dir el portaveu del CDC.

Pànic i preocupació als aeroports i hospitals[modifica]

L'epidèmia d'Ebola ha causat una creixent preocupació entre treballadors d'hospitals i aeroports. A Espanya, l'hospital que tracta a l'infermera que va donar positiu d'Ebola va reportar una gran quantitat de renúncies.

D'altra banda, Costa Rica va reportar que l'arribada d'un grup d'africans a l'Aeroport Internacional Juan Santamaría va causar preocupació i por als usuaris de l'aeroport i els seus treballadors pel fet qu'el país no posa en pràctica protocols per evitar el contagi de la malaltia per part de persones provinents d'Àfrica.

Xile es troba investigant un cas sospitós, el que va causar por en els usuaris de l'hospital; la majoria va abandonar el lloc després de conèixer-se la notícia.

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail