Vés al contingut

Estats Units aconsegueix acord amb Volkswagen per proves d'emissions

De Viquinotícies


14 de gener del 2017

El Departament de Justícia dels Estats Units va arribar a un acord amb el fabricant d'automòbils alemany Volkswagen per càrrecs que va enganyar al govern en les seves proves d'emissions de combustible dièsel.

En realitzar l'anunci, la fiscal general Loretta Lynch va dir que: “Com a part d'aquesta resolució, Volkswagen es declara culpable de tres delictes: conspirar per defraudar als Estats Units per cometre transaccions il·legals, violar la Llei d'Aire Net obstruint la justícia i importació de béns mitjançant declaracions falses”.

Lynch va dir dimecres que Volkswagen va acordar pagar 4.000 milions de dòlars per penes civils i criminals i prendre mesures per impedir futures violacions. Les noves sancions se sumen als més de 15.000 milions de dòlars en acords prèviament anunciats. Volkswagen va admetre que va instal·lar programari en uns 11 milions d'automòbils dièsel venuts a tot el món per evitar les proves d'emissions.

El programari permetia als vehicles activar els controls de contaminació durant les proves d'emissió i apagar-se quan eren manejats. Aquests vehicles emetien fins a 40 vegades els nivells permesos de contaminació.

Lynch també va dir que els Estats Units van imputar a sis executius de Volkswagen en connexió amb l'escàndol anomenat "dieselgate", incloent Oliver Schmidt, cap de l'oficina d'enginyeria i ambient de Volkswagen, que va ser arrestat dissabte als Estats Units.

Fonts

[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article