Vés al contingut

Estats Units: l'NBA manté el locaut després el fracàs de les últimes negociacions

De Viquinotícies
Derek Fisher, president del sindicat dels jugadors

15 de novembre del 2011, Estats Units
Els caps de l'Associació Nacional de Bàsquet, l'NBA, han decidit de mantenir el seu locaut arran del fracàs de les negociacions amb el sindicat de jugadors. L'últim conveni col·lectiu va aplicar-se durant les dues darreres temporades i va acabar l'1 de juliol passat. Les noves negociacions van revelar-se tumultuoses i els dirigents de l'NBA van decidir de continuar la vaga patronal. Aquesta situació els donaven la possibilitat de mantenir la pressió contra els jugadors amb la seva llista de les seves interdiccions. Una d'elles és la prohibició de posar-se amb contacte amb els jugadors, els caps i tampoc de portar samarretes o un vestit amb el logotip del club. Qualsevulla persona que no respecta aquesta interdicció s'exposa en una multa d'un milió de dòlars US. Això, no es limita en aquestes prohibicions, les altres són més importants:

  • prohibició de comunicar amb els dirigents i el personal del club;
  • prohibició dels caps de comunicar amb els jugadors, la seva família, els seus agents, les empreses d'equipaments esportius;
  • s'ha d'enregistrar totes les trobades amb un jugador en la presència d'un membre de l'NBA;
  • s'ha de retirar totes les fotografies i totes les pel·licules dels web de l'NBA i de les seves franquícies;
  • interdicció de mencionar els cognoms dels jugadors a la xarxa com Facebook i tampoc, de contactar-los per SMS o correu electrònic;
  • l'NBA s'autoritza de verificar els telèfon dels seus empleats per assegurar-se del respecte d'aquestes prohibicions.
  • prohibició d'accedir en els locals del seu club, tant com a jugadors com a espectadors.

Ahir, l'última negociació va acabar amb un fracàs entre les dues parts. Els comissionats van estimar irresponsable l'actitud dels jugadors. Segons Dereck Fisher, president de l'associació, era l'única decisió que s'imposava. Amb la crisi econòmica, els jugadors van dir que es negaven a ésser l'ase dels cops. “Sabeu que, com a grup de jugadors, després de dos anys de fer un gran i verdader esforç per intentar arribar a un acord col·lectiu amb els equips i la Lliga, hem arribat a la conclusió que aquest acord no ha funcionat per nosaltres. I no ha funcionat tot i els intents per negociar l'acord que volíem completar d'una forma unànime. Cadascun dels representants dels nostres jugadors han vingut per assegurar-se que teníem el seu suport i, de forma unànime, han decidit que és la millor decisió per als jugadors”, va declarar a la premsa.

Per això, van decidir dissoldre la seva associació i embargar la justícia per violació de la llei antimonopoli dels Estats Units i per abús de la posició dominant de l'NBA.

No és primera vegada que aquesta situació es produeix. Durant la temporada 1998-1999, la competició s'inicià el febrer del 1999.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail