Espanya: un ministre franquista amenaça Catalunya amb la Legión

De Viquinotícies


20 de setembre del 2013, Espanya
“La Legión fa guàrdia, em va dir Franco,” escriu en un article José Utrera Molina, sogre de Gallardón

José Utrera Molina, ex-ministre franquista i sogre del ministre “Alberto Ruiz Gallardón”, ha escrit avui un article al diari La Gaceta en què elogia la Legión en ocasió de l'aniversari de la fundació i avisa que “l'esperit' d'aquest cos militar 'estarà sempre contra qui vulgui trencar la unitat d'Espanya”. L'article d'Utrera Molina, que va signar la condemna a mort de Salvador Puig Antich, es titula “La Legión és en guàrdia”, agafant unes paraules del dictador Francisco Franco.

“En una ocasió, comentant amb el caudillo d'Espanya Francisco Franco, cofundador de la Legión, les característiques de les unitats que composaven els « tercios » em va dir: « En els moments més aguts de la crisi que desgraciadament va tenir el nostre país, en la primera línia, sense afany egoista, sinó amb l'esperit ple d'amor a Espanya, sempre hi va haver la nostra Legión. Primer, a Marroc; en la revolució d'Astúries del trenta-quatre, després en la nostra contesa civil, amb medalles militars i altres distincions molt nombroses. Ara la Legión fa guàrdia.» Vaig quedar en silenci escoltant les paraules de Franco i vaig voler desxifrar el missatge que em transmetia: La Legión fa guàrdia”.

I segons Utrera Molina aquest missatge el vincula amb la situació política a Catalunya, per més que no faci esment directe al Principat: “Estic segur que si alguna vegada algú pretengués trencar la unitat d'Espanya, l'esperit de la Legión estaria sempre contra la tribu, mantenint l'alt somni d'una Espanya unida i digna i oferint amb suor, amb la seva voluntat i el seu sacrifici l'entrega que Espanya exigeix i que l'honor demanda.”

Vegeu també[modifica]

Viquinotícies: Espanya: un coronel de l'exèrcit espanyol amenaça Catalunya si obtingués la independència, Viquinotícies, 31 d'agost del 2013

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail