Vés al contingut

Espanya: purga a TVE després del canvi de govern

De Viquinotícies
Ana Pastor


7 d'agost del 2012, Espanya
Arran de l'elecció legislativa que va portar a la presidència del govern Mariano Rajoy, va succeir un altre canvi: el a la televisió espanyola TVE vuit mesos més tard. Llavors s'ha assegut al banc dels acusats Ana Pastor García, periodista qui tenia una emissió intitulada Los desayunos. Estava coneguda per les seves incisives entrevistes, sobretot “per la seva famosa topada amb María Dolores de Cospedal, secretària general del PP” ha escrit el Punt Avui. Líders del PP van indicar que, quan arribessin al poder, tindrien la pell de la presentadora.

En un primer temps, el 28 de juny passat, el govern Rajoy va canviar la cúpula de RTVE i va nomenar Leopoldo González Echenique com a president. El mateix dia de la seva nominació, aquest darrer va triar Julio Somoano, que fins aquell moment estava dirigint el "Telenotícies 1". Va reemplaçar al càrrec Fran Llorente. Després va despatxar “de dalt a baix tot l'equip d'informatius en poc més d'un mes”.

Al final, Ana Pastor, posada a la picota pel PP durant l'última campanya electoral, fou acomiadada el divendres passat. Pastor va anunciar-ho a la xarxa social: “He estat expulsada perquè feia un autèntic periodisme independent. No m'han donat cap motiu. És una decisió política.”

A fi de justificar-se, TVE va difondre l'endemà un comunicat de premsa afirmant que van oferir-li “un espai d'entrevistes a mitjanit” i que l'havia rebutjat. Tanmateix, Pastor va contestar-los i va negar llur versió; va escriure a Twitter: “Diguin el que diguin... sé que em fan cessar per fer periodisme,i no m'han ofert res concret”

L'oposició socialista, amb Alfredo Pérez Rubalcaba (PSOE) va demanar ahir la compareixença d'Echenique al Congrés a fi que expliqués tots aquests canvis en el si de l'equip de redacció de TVE. La premsa internacional va agafar l'afer, especialment el francès Libération que va acusar Rajoy de purgar la TV pública espanyola.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail