Espanya: la CNMV prohibeix les operacions en curt

De Viquinotícies


26 de juliol del 2012, Espanya
la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va decidir el dilluns passat prohibir les operacions en curt als mercats financers durant tres mesos, amb l’objectiu de posar límit a “l’extrema volatilitat” d’aquests dies. Aquesta mateixa mesura ja es va aplicar l’agost del 2011, per les mateixes raons, i va seguir vigent fins al febrer. Les operacions en curt són operacions altament especulatives, que consisteixen a vendre valors que encara no es tenen, confiant que cauran, per comprar-los després a un preu inferior.

Amb aquesta decisió, la CNMV prohibeix aquest tipus d’operacions als mercats espanyols fins al 23 d’octubre, però advertint que la prohibició podria prorrogar-se, com ja va succeir l’any passat. El president del regulador borsari, Julio Segura, va reonar que va prendre's la decisió “a causa de la situació d'extrema volatilitat que travessen els mercats de valors europeus, que podria pertorbar el seu ordenat funcionament i afectar el normal desenvolupament de l'activitat financera”.

Caigudes de més del 5%

La decisió va arribar després que divendres passat l’Ibex 35 es deixés 386 punts, amb una caiguda del 5,82%, i després que aquest migdia arribés a perdre un altre cop més del 5%. Posteriorment, les xifres van moderar-se, i a les quatre de la tarda les pèrdues eren del 2,5%, per tancar la jornada amb una caiguda de l'1,1%. Mentrestant, al mercat del deute, la prima de risc espanyola segueix disparada.

Itàlia ho limita

El regulador borsari italià va aplicar també aquest dilluns –i abans que Espanya– una mesura similar, però més limitada: només prohibeix les operacions en curt per a les accions de bancs i asseguradores, i només durant aquesta setmana.


Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail