Espanya: el Senat vota definitivament la llei orgànica d'abdicació

De Viquinotícies
El ple del Senat a Madrid


18 de juny del 2014, Espanya
El Senat va aprovar ahir definitivament la llei orgànica d'abdicació del rei Joan Carles I. 233 senadors votaren a favor, 5 en contra i 20 abstencions. En aquesta ocasió, el govern de Mariano Rajoy va rebutjar participar al debat. Segons el el punt de vista del periodista del rotatiu El Punt Avui, Rajoy “va preferir estalviar-se sortir a la tribuna d’oradors per exposar els arguments del perquè s’havia de donar suport a una llei feta de manera improvisada i tramitada amb tota la urgència, i que tindrà com a colofó l’acte de demà dijous per proclamar el nou rei.”

El representant de CiU, va recordar les paraules del futur Felip VI segons els quals “Catalunya serà el els catalans vulguin que sigui.” Va encoratjar-lo donar suport a la consulta del 9 de novembre per a la independència de Catalunya perquè tingués lloc.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail
  • (català) Montse Oliva La llei d’abdicació supera el tràmit del Senat en una sessió descafeïnada, El Punt Avui+, ed. comarques gironines, núm. 12094, p. 19, 18 de juny del 2014.