Vés al contingut

Espanya: el PP blinda Joan Carles donant-li un tracte de privilegi davant la justícia

De Viquinotícies


20 de juny del 2014, Espanya
Ell, Sofía i Leonor passaran a considerar-se aforats com els diputats i les accions judicials que s'obrin contra ells s'hauran de tramitar al Tribunal Suprem espanyol

Abans de vint dies el Partit Popular vol enllestir un blindatge judicial extraordinari de Joan Carles, Sofia i la seva néta Leonor. Han presentat dues esmenes a la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que ja està en tràmit, per aforar Joan Carles los i Sofía davant les sales del civil i del penal del Tribunal Suprem espanyol. El PP compta aprovar aquest blindatge extraordinari abans que el parlament tanqui per les vacances d'estiu.

Amb aquestes esmenes, segons que ha explicat el portaveu del grup popular Alfonso Alonso, s'establirà un aforament especial per a Joan Carles, que va perdre la inviolabilitat després de la seva abdicació. Tots tres passaran a considerar-se aforats com els diputats o senadors i les accions judicials que s'obrin contra ells les hauran de tramitar a les sales civil i penal.

Alonso també ha dit que comptaran amb el suport de UPN i FAC però no pas del PSOE, que fins ara havia votat a favor de tots els passos fets després de l'abdicació per a garantir la continuïtat de la corona.

Fonts

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail